woensdag 24 februari 2010

Week 3

Deze week, inclusief de vakantie, draaide vooral om het genereren van zoveel mogelijk ideeën. Er hebben voorafgaand aan de projectbegeleiding twee bijeenkomsten met de groep plaatsgevonden, waar even werd gepeild hoever we waren en ook nog wat werk verricht. Verder hebben we de ideeën gebundeld en zijn we verder gegaan op onze interviews.

Nieuwe interviews geven weer een andere visie op ons idee van Lowlands. Sommige een nieuwe visie, andere aanvullend of bevestigend. Zo vertelde Mylan over een andere persoon voor interview die Lowlands helemaal beu zou zijn; Sander krijgt bevestiging in zijn tweede interview uit bevindingen uit het eerste interview. Ikzelf heb ook weinig nieuwe informatie verkregen, maar ook interessant bleek om gewoon eens flink internetresearch te doen.

Typ op google maar eens in: Ik ga naar Lowlands en ik neem mee. Je stuit op heel nieuwe dingen, én inspiratie.

Verder nog wat research gedaan m.b.t. het event. De kaartverkoop voor 2010 is een feit, en verder nog geen duidelijkheid over de roots van Rapid Razor Bob. Meer info volgt!

Geplaatst door Willem

100 ideeën!

Het plan was 100 ideeën te maken over lowlands. De meeste zijn inmiddels binnen, maar omdat woensdagavond de blog-check-deadline is, heb ik besloten de ideeën tot dusver maar vast te plaatsen. Bij deze.









Door: Willem

Conclusie 2e interview Sander

Ik heb opnieuw een interview afgelegd met mijn persoon. Vorige keer was mijn belangrijkste uitkomst dat diegene zei dat hij lowlands als een blender vol goeds ziet. Ik ben hier dieper op in gegaan.
Het resultaat is dat ik nu weet waarom hij het als een blender ziet en wat hier sterk aan is. Hij vindt namelijk dat je op lowlands als festival alles hebt: sfeer, artiesten, acts, gezelligheid en plezier. Verder is dit ook de kracht van lowlands en is dit volgens hem ook de reden waarom lowlands zoveel bezoekers trekt. Het is voor iedereen aangenaam om te komen door lowlands’ diversiteit.

Door Sander

Update: RRBOB


De identiteit van de scheermesrobot is bekend. Zijn volledige naam is 'Rapid Razor Bob' en is dus wel degelijk een scheermesje! Blijf ons volgen voor een nieuwe update.



Door: Allen

donderdag 11 februari 2010

Interview Mylan

Ik ben ipv van een gestructureerde interview meer een open gesprek aan gegaan. Ik de persoon zelf uit te tent lokken om met mooie verhalen en ervaringen te komen. Aan de hand van het gesprek heb ik een aantal steekwoorden op geschreven en ben ik het verder gaan uitwerken.



Door Mylan

woensdag 10 februari 2010

Communicatiemiddel: website/community/webadvertenties

Interactieve website (Willem)
http://c-roots.com/c-blog/?tag=lowlands-2009
http://www.communicatieonline.nl/opinie/weeklog-bericht/de-llow-grinder/
Lowlands beschikt over een interactieve website, waarvan de bruikbaarheid nog van in twijfel wordt getrokken. Per jaar wordt deze opnieuw naar stijl van het jaar ontworpen.
Praktisch alle informatie over lowlands is wel op de website te verkrijgen. Zie ook mobiele telefonie voor internet daarop.
http://www.lowlands.nl/
Community Lowllife, onderdeel v/d website
Dit is de community waar je je voor kunt aanmelden omm in contact te komen met de organisatie en andere Lowlanders, via de site. http://www.lowlands.nl/community.php
Webadvertenties
Lowlands maakt geen gebruik van banners, advertenties bij andere sites of iets dergelijks. ‘Iedere malloot weet toch wat Lowlands is’.

Geplaatst door Willem

Communicatiemiddel: Printmedia

Posters en flyers, media die nog vaak de plank misslaan qua efficiëntie en doeltreffendheid maar ook Lowlands kent ze. We hebben het hier tijdens de projectbegeleiding natuurlijk al een beetje over gehad maar ik zal voor zover mogelijk er nog iets dieper op in gaan.

Zelf heb ik nog nooit posters of flyers gezien van Lowlands. Ik ben zelf dan ook wel van mening dat Lowlands het moet hebben van hun 'oeroude’ reputatie en mond-op-mond reclame. Er zijn echter wel wat printmedia rondom Lowlands.
Je hebt de typografische posters waar de line-up op gepresenteerd word. Die posters stralen al een en al Lowlands uit.

Flyers van Lowlands bestaan ook. Zo hebben we een flyer waar alleen de titel van het festival, het logo en de datum word aangegeven(links-onder) maar ook een flyer in dezelfde stijl als de poster met de line-up(rechtsboven). De allereerste promotie poster (links-boven) is al echt een voorbeeld van de sfeer die Lowlands met zich meebrengt.|

Op het festival zelf is er ook sprake van flyers en posters (rechts-onder). Dit is dan vooral om bands en albums te promoten van artiesten. Verder heeft Lowlands een eigen stijl wat je terugziet op het festival terrein in de bewegwijzering etc.

Door: Joey

Interview Joey en Ryan



Joey's Interview


Ik heb op dinsdag 9 Februari een gesprek afgenomen met een goede vriend van mij over Lowlands. Hij heeft het festival in de zomer van 2009 bezocht. Ik ben zonder een directe vragenlijst op pad gegaan met als doel een lekker soepel lopend gesprek op te starten.

Ook als PDF beschikbaar

Ryan's Interview


Communicatiemiddelen: Mobiele telefonie en Televisie

Hier een stukje over mobiele telefonie en televsie.

Mobiele telefonie:
Op Lowlands wordt slim gebruik gemaakt van mobiele telefonie.
Mensen kunnen door een simpel smsje te versturen, het gehele programma op hun mobiel krijgen. Kosten zijn hier wel aan verbonden, maar dat bedraagt niet meer dan normale sms tarieven.
Ook is hiervoor eerder een speciale applicatie gemaakt, ‘de Lowmap’. Hiervan werd eerder gebruik gemaakt en voor de vorige lowlands kwam de applicatie met een nieuwe naam: ‘de Lowlands mobiele festival guide’.

Televisie:

Het festival zelf wordt ook uitgezonden op de televisie. Op het internet heb je trouwens ook een site met de leukste fragmenten, die bezoekers kunnen uploaden: http://www.lowlandstelevisie.nl/
Ook heb je een site waarop je fragmenten uit een Lowlandsjaar kan terugkijken: http://www.tvopjepc.nl/programma/587
Op de tv zelf, heb je ook nachtuitzendingen van het festival. De VPRO zendt dan verschillende concerten uit die, die dag werden gegeven.
Verder is er op Lowlands ook gratis WIFI. Dit is vooral gedaan voor de iPhone houders, om zo op internet ook het een en ander over het festival te kunnen bekijken en bijhouden.

Door: Sander

Interview door Sander Nap

Interview vragen.

Sander Nap.


1. Wat trok jou aan het festival voor de eerste keer te bezoeken?

Ik heb het festival voor het eerst drie jaar geleden, in 2006 bezocht. Een vriend van me ging er al vaker naartoe en vroeg mij om mee te gaan. We hielden op zich van dezelfde muziek dus ben ik toen voor het eerst meegegaan. Ik had er al veel over gelezen op internet en de sfeer op het festival sprak me erg aan. Vandaar mij keuze.

2. Hoe vaak heb je het festival bezocht?

3 jaar dus.


3. Wat zorgde ervoor dat je al zo vaak naar het festival bent geweest?

Dat is eigenlijk in 1 woord te beschrijven: de sfeer. Ja de sfeer was echt geweldig! Super vette artiesten, ook veel die ik helemaal niet kende. Maar doordat je erheen gaat ontdek je weer nieuwe waardoor het heel vet wordt. Verder zijn ook de acts, zeg maar kunstwerken eromheen erg vet.

4. Was er de laatste keer speciale act waardoor jij de volgende keer weer gaat?

Uhm, nee niet een speciale act, maar vooral het geheel. De artiesten vond ik altijd al goed, ook de voor mij nieuw en onbekende. Vorig jaar waren er wel ten opzichte van andere jaren weer hele mooie kunstwerken. Dit samen met de sfeer en goede artiesten, zorgt ervoor denk ik dat ik er straks weer heen ga.

5. Hoe omschrijf jij lowlands in een zin?

Een blender vol goeds: super goede artiesten, mooie kunstwerken en natuurlijk, sfeer!

6. Zou er nog wat aan het festival verbeterd kunnen worden?

Uhm, nee denk het niet, ik zou daar niet zo op kunnen komen.

7. Wat zou jij graag voor nieuwe dingen op lowlands willen zien?

Ik vind Lowlands sowieso altijd vernieuwend met hun artiesten en kunstwerken. Dit is super vet maar misschien elk jaar ‘even’ innoverend.’ Misschien dat ze een keer een hele andere kant op kunnen gaan?

8. Zoals?

Naja, dat ze bijvoorbeeld het nog groter aanpakken, met artiesten die op een hele andere manier optreden. Dat ze bijvoorbeeld op kunstwerken op het water of misschien wel onder het water optreden.

9. Heb je ooit getwijfeld om het festival opnieuw te bezoeken?

Nadat ik de eerste keer ben meegesleurd zeker niet nee!

10. Wat vind je van de prijs?

Die is niet heel laag, maar het weerhoud mij er niet van het festival ook echt te gaan bezoeken. Het is wel jammer dat je ook nog voor eten e.d. moet betalen, maar ook dit is voor mij geen super erg nadeel.

11. Ga je speciaal voor een artiest, of vind je alles wat er is even leuk?

Ik ga eigenlijk zoals ik al zei voor het geheel. De sfeer met daarbij bekende en onbekende artiesten vind ik erg vet en natuurlijk ook de samenhang. Je bent met heel veel mensen op een plek en dat is erg gezellig;)

12. Duurt het festival lang genoeg voor jou?

Voor mij is 3 dagen eigenlijk precies genoeg. Daarna vind ik het vaak wel genoeg geweest aangezien het intensieve dagen zijn. De hele dag ben je met het festival en elkaar bezig, dus voor duurt het zeker niet te kort.


Door Sander Nap

Communicatiemiddel: Radio

Er zijn verschillende communicatiemiddelen die Lowlands gebruiken. We zijn er een aantal gaan opzoeken.

Hier een stukje over de radio:

Dit weekend verzamelen de liefhebbers van vooruitstrevende muziek, cabaret en andere kunsten zich massaal in de Flevopolder voor het Lowlands-festival. Na zeveneneenhalf duizend bezoekers bij de eerste editie in 1993 vliegen de zestigduizend kaartjes tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank en meer dan een week voor aanvang was de tiende editie van Lowlands al uitverkocht.
Van vrijdagmiddag vier uur tot zondagnacht drie uur moet het publiek een keuze maken tussen honderden acts die op elf locaties tegelijk spelen. Van ´s nachts drie tot ´s ochtends elf uur krijgt het pauze om op één van de acht campings op adem te komen.

Goede website
Wie geen kaartje heeft kunnen krijgen, hoeft niet te wanhopen want bij zo´n groots opgezet spektakel hoort ook een goede website Lowlands. Alle informatie is makkelijk te vinden, zelfs het complete dagprogramma is in één overzichtelijk scherm opgenomen. Naast veel muziek bezoeken ook vele populaire of jonge schrijvers, dichters en striptekenaars het Six Flags-terrein om voor te dragen uit eigen werk. Zij zijn allen opgenomen in een A-Z onder de bolletjes ´Programma´ en dan ´Letteren´. Daarmee krijgt de thuisblijver een mooi overzicht van literair Nederland en kan bovendien doorklikken naar de website van genoemde literator.

Veel Lowlands-muziek op Internet
Dezelfde opzet is gebruikt bij het muziekaanbod. Daardoor is het makkelijk om een band terug te vinden en ook thuis te horen. De VPRO zal namelijk een groot gedeelte van het festival op band vastleggen. Bovendien bood zij voorafgaand op 3 Voor 12 een aantal fragmenten van de live-acts op Lowlands. Tijdens het weekend doet de site de internetverslaggeving met een magazine, live audio en video en interactieve interviews vanaf het terrein. Via een straalverbinding en ISDN-lijnen moet dit op de bureau-pc binnenkomen. In de volgende weken komen de concerten dan zo veel mogelijk op de site, waar de liefhebbers deze on-demand kunnen afspelen.

Fraai muziekarchief
De VPRO draait haar hand niet meer om voor deze webuitzendingen, want de afgelopen drie jaar ging bijna geen cultureel festival voorbij zonder haar aanwezigheid. Pinkpop, Lowlands, Crossing Border, London Calling en diverse andere kleinere evenementen hebben net als de optredende artiesten blijkbaar weinig moeite met het vastleggen van de optredens. Daardoor heeft de omroep op haar website een indrukwekkend archief opgebouwd met live-muziek van een groot aantal bands. Ook haar eigen radioprogramma´s blijven op de site bewaard. In deze tijd van conflicten over auteursrechten is dat opmerkelijk. Bovendien komen de muziekbestanden ongeschonden en zonder hapering op de pc binnen. Downloaden is overigens niet mogelijk.

De wereldsterren
Wie zich niet herkent in de nieuwe lichting in de popmuziek bij de VPRO, moet eens bij het blad Rolling Stone kijken. Deze site heeft ook een A-Z van artiesten, waarbij zij een volledige discografie met soms recensies biedt, interviews, foto´s, nieuwtjes en in sommige gevallen ook concertopnames. Binnenkort viert het bekendste internationale populaire muziektijdschrift haar 35-jarig bestaan en biedt daarvoor op haar site de lezers de kans om hun eigen Lp Top 10 in te sturen. En grappig: de nummer één mag u met opgaaf van reden invullen. (Ernst Bouwes )

Live op Radio 3FM
3FM zendt Lowlands live uit op vrijdag van 20 tot 03 uur, op zaterdag van 15 tot 03 uur en op zondag van 15 tot 23 uur. Daarna is er de Lowlands afterparty voor iedereen die op weg naar huis is en voor iedereen die het beste van Lowlands nog eens wil horen. Na Lowlands staan zoveel mogelijk concerten, interviews, sfeerverslagen en recensies van Lowlands na te lezen op de 3voor12 site! Vorig jaar werd op Lowlands de eerste campingradio gemaakt door Giel Beelen. Wegens doorslaand succes heeft Giel ondertussen de campings van Pinkpop en Werchter ook onveilig gemaakt. En nu is de beurt weer aan Lowlands!

Door Mylan

Interview 1 Willem







Geplaatst door: Willem

dinsdag 9 februari 2010

Ontwerper Marc Fabels

In het bericht hieronder is er een stukje over een van de ontwerpers van de lowlands website (Peter te Bos). In 2009 heeft Peter te Bos de website van Lowlands in samenwerking met Marc Fabels gemaakt. Ik ben nog een beetje verder gaan zoeken wat Marc Fabels nog meer maakt. zie: http://www.emergency.nl/

Waar ik ook terecht ben gekomen is Studio Fabels. Het is niet van hem, maar de website sprak me wel aan, het had iets mysterieus. Het heeft niets met een evenement als lowlands te maken. Al moet ik wel zeggen wanneer ik naar de website kijk, krijg ik wel het soort gevoel van een ontdekkingsreis. Hier de link: http://www.studiofabels.nl/

Door Mylan

Hier de nog beloofde link



http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/13904052

Toplink van de huisontwerper. Hij is door de jaren heen verantwoordelijk geweest voor de visuals op de site en veel beelden binnen Lowlands. Hij heeft zelf ook een band die er al eens heeft opgetreden. Mij lijkt hij zeker gepassioneerd met het festival.

Geplaatst door: Willem

vrijdag 5 februari 2010

Beeldmateriaal

Alhier de fotodump voor al het beeldmateriaal!

Click! Click! Click! Click! Click!

Door: Joey

Groepsvoorzitter gekozen!

Unaniem is besloten dat Willem de eer op zich mag nemen als voorzitter van de groep. Gefeliciteerd!





Door: Joey